Go Back   Harley Davidson Forums > Harley Davidson Tech & Mechanical Forum > Electrical/Lighting/Alarm
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Electrical/Lighting/Alarm Having electrical problems? Discussion on everything electrical and lighting systems.

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-03-2010, 04:20 PM
tidbit1's Avatar
tidbit1 tidbit1 is offline
Road Master
Join Date: Nov 2010
Location: in a van down by the river in Ga.
Posts: 994
Smile Program new FOB

I need the info on how to program a new Fob. Owners manual says to be done by Harley Tech. Surely someone knows the steps to program the new Fob. I have one that works the security but needed another. I only got one when i bought the bike used. Any help appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-04-2010, 06:28 AM
UltraNutZ's Avatar
UltraNutZ UltraNutZ is offline
Moderator
Join Date: Nov 2007
Location: Cypress, TX
Posts: 11,878
Default

This must be done when you buy a new button type key fob for the alarm if you loose one.

I assume you know your personal entry code using the directional switches and the key switch to activate , if not , it's in the owners manual.

If you never set the code,the dealer can help you out here.

1. Set run switch to off
2. ign to acc
3. hold both turn sigs till lights flash
4. use left turn signal to enter number by pushing 7 times
5. use right turn signal as enter key
6. repeat until all 5 are entered and you hit enter

lights should flash and you should be OK.


KEY FOB ASSIGNMENT

The key fob on TSSM motorcycles must be set so it will operate the alarm system on the vehicle.
This assignment must be completed with no pauses between steps greater than 10 seconds.
Turn the ignition OFF after all key fobs have been assigned.
The programming mode will also exit after 60 seconds has elapsed without detecting any fob signup messages
or turn signal switch activity.
Two key fobs may be assigned to the TSSM.
The first successful attempt to program a fob will disable all previously assigned fobs.
If a second fob is to be programmed, it must be done in the same programming sequence as the initial fob.

(copied from another post)
__________________

"TTS FOR DUMMIES" by Mr.Wizard
"SEPST FOR DUMMIES" by Foxster
"PV Step By Step" by sportytrace
2012 FLHTK
Motor: Street port by Vee-Twin, Andrews 57H, Rinehart Slimline Duals, CFR, TTS, SE Ventilator, Barnett +1, 480 Spring, ClutchWiz
Audio: Kenwood KIV-BT901, RF 3sixty.3 DSP, (2) SoundStream TN4.900D, Biketronics (4) 7.1", (2) 6.5", (2) 6x9"
Reply With Quote
  #3  
Old 12-04-2010, 08:55 AM
tidbit1's Avatar
tidbit1 tidbit1 is offline
Road Master
Join Date: Nov 2010
Location: in a van down by the river in Ga.
Posts: 994
Smile

I have re-programed the remote that came with the bike with my own numbers as instructed in the Owners manual. The problem is the new remote . NO instructions in the owners manual on programming a second remote when one is lost, misplaced . Don't know what your instructions are for . Are they for an additional remote or an existing PROGRAMMED remote? Too many questions for this old guy. Looks like i will have to stop by the stealers.

Thanks a bunch
Ride safe.

Last edited by tidbit1; 12-04-2010 at 09:22 AM.. Reason: Step 4. 4. use left turn signal to enter number by pushing 7 times Whatn if my number to enter is two ?? Too many questions
Reply With Quote
  #4  
Old 12-04-2010, 09:08 AM
PistonPuller's Avatar
PistonPuller PistonPuller is offline
Ultimate HDF Member
Join Date: Feb 2006
Location: Eastern Washington
Posts: 5,190
Default

If it is a newer fob (non push button) then the only way to program it is by the dealer. They have to use the digitech and it takes about 15 min. If they charge they should only charge the hourly prorated charge
__________________


"Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well-preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "...holy ****...what a ride!"" ---- Mavis Leyrer
Reply With Quote
  #5  
Old 12-04-2010, 09:26 AM
tidbit1's Avatar
tidbit1 tidbit1 is offline
Road Master
Join Date: Nov 2010
Location: in a van down by the river in Ga.
Posts: 994
Smile

Quote:
Originally Posted by PistonPuller View Post
If it is a newer fob (non push button) then the only way to program it is by the dealer. They have to use the digitech and it takes about 15 min. If they charge they should only charge the hourly prorated charge
It is the new non push. I was thinking something like that might be involved.

Thanks man.
Ride safe.
Reply With Quote
Old 12-04-2010, 09:26 AM
 
 
 
P
Reply


Tags
07, 08, alarm, code, davidson, entry, fob, harley, hd, personal, program, programing, programme, programming, remote, softail, tssm


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Join HDForums

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 11:35 AM.


Internet Brands, Inc.