Go Back   Harley Davidson Forums > Harley Davidson Tech & Mechanical Forum > Exhaust System Topics
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Exhaust System Topics New and old exhaust system discussions. Fitment issues to sound bites and suggestions. Post them here.
Sponsored by: Samson Exhaust

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-23-2010, 03:01 PM
shamrock2k shamrock2k is offline
Hang Around
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Default Engine stumbles at 2500 RPM

This one has me frustrated and scratching my head. I've got your basic fuel injected '05 Rode Glide with a high flow air cleaned / Reinheart slipons, V&H Fuel Pak.
Couple of weeks ago, out of the blue this problem started. Just cruising along in any gear, as soon as the tach hits +/- 2500 RMP, the engine starts misfiring. It will do it for as long as I hold that engine speed. If I just let off the throttle a bit or roll on a little, everything smooths out and runs normally. There are no fault codes recorded. I bypassed the the FuelPak and took it for a test run and the problem is still there. I really can't say if the ignition is cutting out or the fuel cuts off. Also when I do light engine braking there seems to be some decel exhaust popping that wasn't there before. This popping occurs roughly at the same dead spot in the RPM band.
Any advice from the experts? Anyone had or heard of this before?

Last edited by shamrock2k; 08-23-2010 at 09:17 PM..
Reply With Quote
  #2  
Old 08-24-2010, 01:17 PM
Old Gunny Old Gunny is offline
Road Warrior
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,984
Default

Check the plugs and the gap also. For starters.
Change the fuel filter.

These are old time type issues. DoCheck the same old basics before worrying about the Electronic Engine Management.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-26-2010, 01:19 PM
streetbobcraig streetbobcraig is offline
Hang Around
Join Date: Jun 2010
Location: South of Seattle
Posts: 3
Default

I installed a Fuelpak on my 09 Streetbob after upgrading to Sideshots and SEHB. Mine was acting crazy like that right off. I took it to the shop and had them do the Supertuner and a dyno run. They found a bent pin on the ECM connector and fixed it. I suspect I would have been fine without the 433 dollar SE Supertuner but I am glad I did it because the day I got her out of the shop she dropped an intake valve guide and blew the front cylinder. Harley is covering the whole thing. I hope to get her back soon.
Reply With Quote
Old 08-26-2010, 01:19 PM
 
 
 
P
Reply


Tags
davidson, harley, high, rpm, stumbles


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Join HDForums

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 03:29 AM.


Internet Brands, Inc.