Go Back   Harley Davidson Forums > Harley Davidson Tech & Mechanical Forum > Ignition/Tuner/ECM/Fuel Injection
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Ignition/Tuner/ECM/Fuel Injection Need advice on ignition issues? Questions about a tuner? Have questions about a EFI calibration or Fuel Injection? Tips on Engine Diagnostics, how to get codes, and what they mean. Find your answers here.
Sponsored by: Cardo Systems

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-25-2010, 01:33 PM
BoomerBob's Avatar
BoomerBob BoomerBob is offline
Elite HDF Member
Join Date: Apr 2009
Location: Desert S. West
Posts: 3,931
Default Replacing TSSM with TSM to get ride of Security Function

Has anyone done this? I want to do this because I can buy the TSM for less than a visit to the dealer and never have to worry about the TSSM and ECM going out of sync again like it appears to have done now.

When this happens the security module acts like a kill switch and doesn't allow the bike to start. Nothing happens when you hit the start button. No click. Nothing.

This would really suck if I had to change out the battery or something on a trip and they went out of sync leaving me stranded.
__________________
Life Is Good If you Ride!!

West AZ Biker

Reply With Quote
  #2  
Old 01-17-2011, 02:48 PM
kenlani kenlani is offline
Hang Around
Join Date: Dec 2010
Posts: 37
Default

I wanna do this on my 04 fxdl but have been reading around and it seems the TSM has to be "married" to the ECM -- anyone know how to do this?

all the posts I've read have steps where you wait for the security light to turn off ,(like three times) but that wouldn't apply when having a TSM would it?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2011, 12:35 PM
BDR2001SOFTAIL BDR2001SOFTAIL is offline
Hang Around
Join Date: Feb 2011
Posts: 5
Default

I just bought a TSM for my 2001 softail and have done the marrying procedure several times but it's not working. The new TSM was installed, the bike attempts to start but then shuts off immediately, I then decided to put back the old one and it starts up and runs but it's running on a high rpm all the time. I have gone thru the process of marrying the new TSM but it's just not working..Has anyone experienced this before? And if so, any ideas of how to go about making the new TSM work?

Also, anyone know why the bike would be running at all times with a high rpm?

I'd appreciate any help and/or suggestions...thanks everyone!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2011, 02:11 PM
Mr. Wizard's Avatar
Mr. Wizard Mr. Wizard is offline
MODERATOR
Join Date: Aug 2007
Location: Atlanta
Posts: 6,587
Default

http://www.hdforums.com/forum/engine...roceedure.html

This may or may not be helpful. I've also heard that they can be matched by a dealer using the digital technician.
__________________
-Wiz

TTS for Dummies.PDF

http://www.hdforums.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=40002&dateline=130808  1733

HDF Members Map
Reply With Quote
  #5  
Old 02-11-2011, 03:31 AM
BoomerBob's Avatar
BoomerBob BoomerBob is offline
Elite HDF Member
Join Date: Apr 2009
Location: Desert S. West
Posts: 3,931
Default

There's a big difference between the "Turn Signal Security Module" and the "Turn Signal Module".

The TSM should just work with no other adjustments but the TSSM might need the HD "Digital Tech" device to marry. Probably takes a knowledgeable technician 2 minutes to do it.
__________________
Life Is Good If you Ride!!

West AZ Biker

Reply With Quote
  #6  
Old 02-11-2011, 04:05 AM
dbell66253's Avatar
dbell66253 dbell66253 is offline
Ultimate HDF Member
Join Date: Dec 2009
Location: South Florida
Posts: 5,218
Default

I took the TSSM out of my 07 and put it in my 10 and had the problem of the engine starting then stopping stopping. I took it to the dealer they had to mary it for me. It took about 5 minutes and they did not charge me. Now I can interchange the TSM and TSSM, so I keep the TSM in my saddlebag in case I ever do have a problem.
__________________
2010 FLTRX
With just a few extras.

You haven't had a ride until you've tried a Glide.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-11-2011, 04:12 AM
dbell66253's Avatar
dbell66253 dbell66253 is offline
Ultimate HDF Member
Join Date: Dec 2009
Location: South Florida
Posts: 5,218
Default

BBTW I don't know about all tuners, but with the Thundermax it automatically marys.
__________________
2010 FLTRX
With just a few extras.

You haven't had a ride until you've tried a Glide.
Reply With Quote
Old 02-11-2011, 04:12 AM
 
 
 
P
Reply


Tags
07, 2007, changing, davidson, harley, harleys, harly, module, replace, replacing, swap, tsm, tssm, tsssm, vrscdx


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Join HDForums

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 01:20 AM.


Internet Brands, Inc.