how to program new keyfob? - Harley Davidson Forums



Ignition/Tuner/ECM/Fuel Injection Need advice on ignition issues? Questions about a tuner? Have questions about a EFI calibration or Fuel Injection? Tips on Engine Diagnostics, how to get codes, and what they mean. Find your answers here.

how to program new keyfob?

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-06-2011, 07:57 PM
jamminjimmi's Avatar
jamminjimmi jamminjimmi is offline
Senior Rider
Thread Starter
Join Date: Aug 2011
Location: houston
Posts: 334
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default how to program new keyfob?

I went to pick up my spare set of keys and keyfob from Republic Harley were I bought my bike from today. My salesman gave me 2 keys in a baggy, and when I asked for my keyfob he just pulled it off a new bikes set of keys out of his drawer. He had originally told me that they needed the bike to program the keyfob, but when I asked today he said I could find it on the internet……Well I've found out how to program the keyfobs with buttons but not the type thats button less. Any body have any words of wisdom here??
Reply With Quote
  #2  
Old 09-06-2011, 08:01 PM
rmc115's Avatar
rmc115 rmc115 is offline
Road Master
Join Date: Oct 2006
Location: Mishawaka,Indiana
Posts: 1,054
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

I think the buttonless one have to be programmed with the digital tech scan tool. If anyone has a cheat please share. Mike
Reply With Quote
  #3  
Old 09-07-2011, 11:52 AM
grbrown's Avatar
grbrown grbrown is online now
Club Member
Join Date: Jun 2007
Location: Bedford UK
Posts: 32,812
Thanked 389 Times in 361 Posts
Default

What does it say in your owners manual?! You should have been given one. There is no cheat!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-07-2011, 09:48 PM
jamminjimmi's Avatar
jamminjimmi jamminjimmi is offline
Senior Rider
Thread Starter
Join Date: Aug 2011
Location: houston
Posts: 334
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It says that replacement fobs can only be assigned by a qualified harley technician, my bike was an 08 so I didnt get squat, I had to buy a manual after the fact. Hell I only got 1 key and a fob, I had to pull teeth to get me a spare set of keys and a useless fob. I guess the 10k cash I put down wasn't enough to get some better treatment on the purchase of my first HD...
Reply With Quote
  #5  
Old 09-07-2011, 10:32 PM
RA51 RA51 is offline
Road Captain
Join Date: Jul 2007
Location: Beech Island, SC
Posts: 744
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Read this post
http://www.1130cc.com/forums/showpos...93&postcount=1

http://www.hdforums.com/forum/6303473-post4.html

Last edited by RA51; 09-07-2011 at 10:36 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-07-2011, 11:08 PM
jamminjimmi's Avatar
jamminjimmi jamminjimmi is offline
Senior Rider
Thread Starter
Join Date: Aug 2011
Location: houston
Posts: 334
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jamminjimmi View Post
I went to pick up my spare set of keys and keyfob from Republic Harley were I bought my bike from today. My salesman gave me 2 keys in a baggy, and when I asked for my keyfob he just pulled it off a new bikes set of keys out of his drawer. He had originally told me that they needed the bike to program the keyfob, but when I asked today he said I could find it on the internet……Well I've found out how to program the keyfobs with buttons but not the type thats button less. Any body have any words of wisdom here??
No buttons on my fob.....
Reply With Quote
  #7  
Old 09-07-2011, 11:10 PM
jamminjimmi's Avatar
jamminjimmi jamminjimmi is offline
Senior Rider
Thread Starter
Join Date: Aug 2011
Location: houston
Posts: 334
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for trying!
Reply With Quote
  #8  
Old 09-08-2011, 04:07 AM
grbrown's Avatar
grbrown grbrown is online now
Club Member
Join Date: Jun 2007
Location: Bedford UK
Posts: 32,812
Thanked 389 Times in 361 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jamminjimmi View Post
It says that replacement fobs can only be assigned by a qualified harley technician, my bike was an 08 so I didnt get squat, I had to buy a manual after the fact. Hell I only got 1 key and a fob, I had to pull teeth to get me a spare set of keys and a useless fob. I guess the 10k cash I put down wasn't enough to get some better treatment on the purchase of my first HD...
Sounds like your dealer has been a real tight-wad. Unfortunately they do have to sort out your new fob for you.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-08-2011, 08:00 AM
jamminjimmi's Avatar
jamminjimmi jamminjimmi is offline
Senior Rider
Thread Starter
Join Date: Aug 2011
Location: houston
Posts: 334
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think they just want to get $50 out of me for a warranty deductible.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-08-2011, 09:18 AM
RA51 RA51 is offline
Road Captain
Join Date: Jul 2007
Location: Beech Island, SC
Posts: 744
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no button fob here

http://www.cyclefish.com/forum/The-G...de-2762-1.html
Reply With Quote
 
 
 
P
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alarm/immobilizer isn't working? vistavette Touring Models 7 02-21-2016 10:18 AM
ODO turns off and won't start sfad Sportster Models 9 05-04-2014 11:36 AM
Security Key-fob Question merman Touring Models 15 06-12-2013 01:24 PM
Garage Opener - Great Idea for those w/ DSC Alarm Systems GasCan Touring Models 3 04-02-2008 03:56 PM
Second Alarm Keyfob - Programming help steveokla Ignition/Tuner/ECM/Fuel Injection 2 02-25-2005 10:18 AM


Tags
2011, bcm, davidson, fab, fob, harleey, harley, harleykeyfobprogramming, hot, key, keyfob, program, softail, sync, vicinity

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:16 PM.