Tach install - Harley Davidson Forums

Go Back   Harley Davidson Forums > Harley Davidson Motorcycles > Softail Models
Log In 


Softail Models Standard, Custom, Night Train, Deuce, Springer, Heritage, Fatboy, Deluxe, Rocker and Cross Bones.

Tach install

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-16-2010, 11:31 AM
trooper_355 trooper_355 is offline
Senior Rider
Join Date: Sep 2009
Location: ND
Posts: 362
Default Tach install

What does it take to hook up a tach mounted on drag bars? 07 FXST
Reply With Quote
  #2  
Old 02-16-2010, 08:35 PM
snip0721 snip0721 is offline
Road Master
Join Date: Jan 2007
Location: trivoli illinois
Posts: 854
Default

if memory serves me right, most are 4 wire units. hot, ground, light, and tach pick-up. you should find the tack pick-up (pink wire) taped back under the dash. steve
Reply With Quote
  #3  
Old 02-16-2010, 08:45 PM
jd8181 jd8181 is offline
Road Captain
Join Date: Jan 2009
Location: Indiana
Posts: 723
Default

i hooked mine up last year. it was a peice of cake. yeah it was either 3 or 4 wires and all you have to do is match up colors. and there are different mounts fo the bars. i made a custom one because i wanted the tach under the bars rather than on top like all of harleys. i'll see if i can find a pic of mine
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2010, 08:50 PM
jd8181 jd8181 is offline
Road Captain
Join Date: Jan 2009
Location: Indiana
Posts: 723
Default

here's acouple of mine
Attached Thumbnails
Tach install-065.jpg   Tach install-066.jpg  
Reply With Quote
  #5  
Old 02-17-2010, 09:54 AM
rambler43 rambler43 is offline
One Of The Regulars
Join Date: Jan 2008
Location: Clancy,Montana
Posts: 181
Default

Quote:
Originally Posted by trooper_355 View Post
What does it take to hook up a tach mounted on drag bars? 07 FXST
Duct Tape LOL
Reply With Quote
  #6  
Old 02-17-2010, 10:03 AM
wiseguy2day wiseguy2day is offline
Road Master
Join Date: Mar 2008
Location: Just south of Chicago, Illinois
Posts: 845
Default

JD, is that just a thin piece of steel sandwiched between the clamps?
Reply With Quote
  #7  
Old 02-18-2010, 07:19 AM
jd8181 jd8181 is offline
Road Captain
Join Date: Jan 2009
Location: Indiana
Posts: 723
Default

yes it is. then i painted it black. i like it better than the big ones harley sells that put the tach above the bars
Reply With Quote
 
 
 
P
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
89 flh tach schoolmaster Evo Classic Models 1 08-29-2015 04:05 PM
adding a tach to a roadking hd4l Touring Models 12 04-06-2015 08:35 PM
Road King Tach & Mount wreck Touring Parts 4 11-24-2014 01:09 PM
Speedo/tach KEYBEAR Dyna Glide Models 20 12-31-2013 03:33 PM
benefits of tach mt325 Softail Models 35 03-21-2008 09:11 PM


Tags
02, davidson, evolution, fxst, harley, hook, install, installing, rpm, tach, tachometer, tack, wire

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:52 PM.