Bike shuts off while riding!!!! WTF? - Harley Davidson Forums



Sportster Models 883, 883 Custom, 1200 Custom, 883L, 1200L, 1200S, 1200 Roadster, XR1200, and the Nightster.
Sponsored by: DK Custom Products

Bike shuts off while riding!!!! WTF?

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-02-2010, 03:09 PM
sc413 sc413 is offline
New Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2008
Location: So Cal
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Bike shuts off while riding!!!! WTF?

My bike shut off suddenly twice yesterday. Once freeway other on surface streets. I pulled in clutch and it started back up without issues. I recall this happened to me once a few times back, but I though I hit my ignition switch at the time. This time I am certain I didn't hit the switch unintentionally.

What gives? Any thoughts?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-02-2010, 03:11 PM
Thatzmister2u's Avatar
Thatzmister2u Thatzmister2u is offline
Road Captain
Join Date: Dec 2009
Location: NorCal (Sactown)
Posts: 723
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Start with checking your battery cables and ensure they are tight. Common issue.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-02-2010, 03:20 PM
BlockHead96's Avatar
BlockHead96 BlockHead96 is offline
Outstanding HDF Member
Join Date: May 2008
Location: Asscrackistan
Posts: 2,919
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Mine did the same thing (Dyna) but wouldn't start up by just pulling in the clutch. Mine was caused by the Run Turn Brake light kit, that I believed to create a shut down mode because of the Security system.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-02-2010, 04:45 PM
Gpsjr10's Avatar
Gpsjr10 Gpsjr10 is offline
Outstanding HDF Member
Join Date: Jun 2007
Location: Elyria, OH
Posts: 2,536
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

+1 on the battery cables, I checked the ones on my nightster last week and the battery terminals were loose. Luckily I had no issues.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-02-2010, 08:50 PM
pococj's Avatar
pococj pococj is offline
Extreme HDF Member
Join Date: Dec 2004
Location: Texas! Ya mean there's someplace else?
Posts: 10,337
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I've had problems with my 2007 Nightster since it was new. Seems water runs down the wiring harness and eventually corrodes the fuse/relay block connections. I pull all my fuses and relays at least every other month to check them. After cleaning the bayonet contacts on the fuses and relays, shoot some dielectric grease into the sockets on the fuse/relay block. That keeps the water out for a longer time. I've had to replace the Run relay about every 6 months or so. They're a common relay and any auto parts store carries them.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-03-2010, 08:56 PM
6sick6's Avatar
6sick6 6sick6 is offline
New Member
Join Date: Jul 2010
Location: Afghanistan
Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Do you have a FOB on your keychain?

My battery was dying (in the FOB) a few days ago... It would flash the lights like the fob was out of range with the key in her. Sputter and try to die while riding... I replaced the battery, bike is good as new.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-03-2010, 11:20 PM
no_barcode no_barcode is offline
New Member
Join Date: Jun 2010
Location: Minneapolis
Posts: 67
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My Iron had lost power for a few seconds while on the highway a couple of weeks ago. Speedo suddenly dropped, engine lost power, etc.

Turned out to be a loose ground connector (on the side that connects to the frame)
Reply With Quote
  #8  
Old 09-05-2010, 09:26 PM
sooie's Avatar
sooie sooie is offline
Senior Rider
Join Date: Aug 2008
Location: south of Kansas City Kansas
Posts: 428
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im having the same prob. with the wifes 883 (03) you guys are saying check the grounds and or battery ? i put a new coil and new plugs and still same thing. Had to trailer the bike home last sunday and this sunday samething but made it home (we stayed close to home) so now i have the bike up on the table and was taking the nose cone off the replace the pickup. But now after reading this i dunno !! HELP dont want to throw money at it and not fix it
Reply With Quote
  #9  
Old 09-05-2010, 09:31 PM
Mike T's Avatar
Mike T Mike T is offline
Outstanding HDF Member
Join Date: Aug 2010
Location: Union,Ms
Posts: 3,487
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sooie View Post
im having the same prob. with the wifes 883 (03) you guys are saying check the grounds and or battery ? i put a new coil and new plugs and still same thing. Had to trailer the bike home last sunday and this sunday samething but made it home (we stayed close to home) so now i have the bike up on the table and was taking the nose cone off the replace the pickup. But now after reading this i dunno !! HELP dont want to throw money at it and not fix it
Don't spend the money till you check the ground.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-06-2010, 09:02 AM
shiftharder's Avatar
shiftharder shiftharder is offline
Road Master
Join Date: Jun 2010
Posts: 913
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pococj View Post
I've had problems with my 2007 Nightster since it was new. Seems water runs down the wiring harness and eventually corrodes the fuse/relay block connections. I pull all my fuses and relays at least every other month to check them. After cleaning the bayonet contacts on the fuses and relays, shoot some dielectric grease into the sockets on the fuse/relay block. That keeps the water out for a longer time. I've had to replace the Run relay about every 6 months or so. They're a common relay and any auto parts store carries them.
This exact thing happened to me on 2 occasions - I now carry a spare relay in my tool box - condensation/water rusts out the pins on the relay - this is a common problem on Sportys.

In my case the scoot would`nt start and had it towed twice - thank god for HOG insurance policy.
Reply With Quote
 
 
 
P
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 FXDWG starts and shuts off bogart19 General Topics/Tech Tips 11 10-22-2015 09:03 AM
2015 RGS Radio problems surfrat2 New "Rushmore" Models 11 10-02-2015 09:18 AM
Electrical Gurus Bill03E Touring Models 5 09-17-2015 05:21 PM
starter issue flht2009 Touring Models 32 04-08-2014 08:15 AM
turn signal wont shut off brawner11 Sportster Models 2 03-31-2014 09:37 AM


Tags
2006, 2007, 2009, 2165a21a, classic, cruising, davidson, harley, hd, king, riding, road, shuts, shutting, softail, sportster, ultra

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:50 AM.