Go Back   Harley Davidson Forums > Harley Davidson Motorcycles > Touring Models
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Touring Models Road King, Road King Custom, Road King Classic, Road Glide, Street Glide, Electra Glide, Electra Glide Classic, and Electra Glide Ultra Classic bikes.
Sponsored by: Fuel Moto USA

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-29-2011, 09:39 PM
tmartin104 tmartin104 is offline
Hang Around
Join Date: Jun 2011
Location: Morgantown
Posts: 4
Default 2002 harley davidson ultra electra glide classic problems

over the past few months my bike has starting to act up. today i had my bike out and here is what i have all noticed...
My RPM TACK, IS working but my SPEEDOMETER is not working,

my Cruise controll will not work,

My engine warning light is on,

my Engine will back fire of and off a few times,

When im at a traffic light and let of the gas sometimes my bike will shut off or even sometimes when im just drifting down a hill it will shut off on me

What could be some things to try to fix are Harley without taking it to the shop, we can't afford a big Repair Bill at this time,

any Ideas or good websites on harley trouble shooting will be a big help.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-29-2011, 09:47 PM
stro1965's Avatar
stro1965 stro1965 is offline
Ultimate HDF Member
Join Date: Feb 2007
Location: Bellevue, NE
Posts: 8,372
Default

Speed sensor? Crank position sensor? Just thinking out loud.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-29-2011, 09:48 PM
1931jamesw's Avatar
1931jamesw 1931jamesw is offline
Ultimate HDF Member
Join Date: Nov 2008
Posts: 6,684
Default

Pull the codes on it. Another thought would be replace the fuel filter...
__________________

Hawg Wired, Gauges by Marty, Big Sucker AC, Big Boyz Heads, Throttle Body Ported In House, TMan Cams, Drago's Bike Works Dragula, TTS MasterTune
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2011, 11:14 PM
Keefersan Keefersan is offline
Hang Around
Join Date: Jan 2011
Location: Sellersville, PA
Posts: 75
Default

Had the exact problem with my '03. My problem was the Speed Sensor. You can try cleaning it (sometimes picks up filings) or have it replaced. I ended up having it replaced and it resolved all of the issues you described.

Your self-canceling turn signals probable don't self-cancel either...
__________________

2003 FLHTCI
1977 GL1000
Reply With Quote
  #5  
Old 06-29-2011, 11:19 PM
Whiskers's Avatar
Whiskers Whiskers is offline
Ultimate HDF Member
Join Date: Mar 2005
Location: Southern Colorado
Posts: 7,131
Default

Quote:
Originally Posted by tmartin104 View Post

my Cruise controll will not work,

My engine warning light is on,

When im at a traffic light and let of the gas sometimes my bike will shut off or even sometimes when im just drifting down a hill it will shut off on me
My RKC is a 2002 and I went through the exact same thing two years ago and it turned out to be the speed sensor. The dealer cleaned it the first time but the problem resurfaced a couple weeks later. It was replaced (I wasn't charged for the labor since the first fix didn't work) and my bike has been fine ever since. As I recall the change didn't cost a lot. BTW, this problem doesn't seem to be so unusual...other owners report similar problems on theirs.

Ride safe.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-30-2011, 12:38 AM
jazzy jack's Avatar
jazzy jack jazzy jack is offline
Road Captain
Join Date: Apr 2011
Location: Kawartha lakes, Ontario, Canada
Posts: 702
Default

+1 on speed sensor
__________________

93 FXSTC - gone
98 Fatboy - gone
01 Ultra Classic - gone and missed
10 Ultra Classic

Keep your stick on the ice!
Reply With Quote
  #7  
Old 06-26-2014, 07:45 PM
spagettifarmer spagettifarmer is offline
New Member
Join Date: Jun 2014
Location: Hatfield, AR
Posts: 2
Default Missing Badly

My 2002 Ultra Glide started missing during acceleration and continusly got worse till i noticed the voltage was down to 10 volts. I checked out and found a bad stator. I replaced the stator and the missing is really bad. Any ideas out there
Reply With Quote
  #8  
Old 06-26-2014, 08:33 PM
Buffalolake Buffalolake is offline
New Member
Join Date: Mar 2013
Location: Terlton, Ok
Posts: 42
Default

I had a similar problem on my 2001 Electra Glide last year. It turned out that one of the Molex wire plugs inside of the fairing had corroded, giving a bad connection to the speed sensor. I pulled the fairing and cleaned every electrical connection with electrical contact cleaner. That fixed it.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-27-2014, 08:34 AM
grbrown's Avatar
grbrown grbrown is offline
Club Member
Join Date: Jun 2007
Location: Bedford UK
Posts: 22,361
Wink

Quote:
Originally Posted by spagettifarmer View Post
My 2002 Ultra Glide started missing during acceleration and continusly got worse till i noticed the voltage was down to 10 volts. I checked out and found a bad stator. I replaced the stator and the missing is really bad. Any ideas out there
Hi from the UK and welcome to HDF. You should have started a new thread, rather than posting in this one, as your problem is different. First check your charging system, to identify any problems there. Go to the Tech Electrical section and you will find a couple of helpful Stickies with instructions. You will need a multimeter.
__________________
'Sir' Graham 5Ps, #1 Gent! Dude?
Harley owner since 1974, Founder & Life HOG Member.
1990 Officially 'Hyacinth' Blue FLHS/2008 S&S V107T, 2007 Buttercup XB12R, 2011 Merlot XL883L, MG ZT V8 281cid.
Reply With Quote
Old 06-27-2014, 08:34 AM
 
 
 
P
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fussy little gremlin nemo63 Sportster Models 0 07-11-2014 08:21 PM
Compensator? SoFLJoe Primary/Transmission/Driveline/Clutch 10 05-22-2014 06:59 PM
Turn signals ok but 4-way hazards inoperable emora Ignition/Tuner/ECM/Fuel Injection 2 11-18-2013 05:49 PM
Will Pulling the Main Fuse Fix/Help this? Fat Mike Touring Models 14 08-30-2013 06:53 AM
check engine light sometimes comes on, sometimes no throttle 09rkpolice Touring Models 5 02-09-2013 08:03 PM


Tags
2002, classic, code, davidosn, davidson, electra, electraglide, engine, glide, harley, hd, problems, recalls, speedomiter, ultra


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Join HDForums

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.


Internet Brands, Inc.