Go Back   Harley Davidson Forums > Harley Davidson Motorcycles > Touring Models
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Touring Models Road King, Road King Custom, Road King Classic, Road Glide, Street Glide, Electra Glide, Electra Glide Classic, and Electra Glide Ultra Classic bikes.
Sponsored by: Fuel Moto USA

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-20-2011, 05:36 PM
frogwash's Avatar
frogwash frogwash is offline
New Member
Join Date: Feb 2006
Location:
Posts: 33
Default Engine Light On (well sometimes)

'99 road King... Stock engine, stock electronics (except power Commander), Stock EFI, True Duals Exhaust... nothing fancy. Turn the ignition on... wait for fuel pump to stop, engine (fuel pump light) light goes out, start engine. Start riding and a couple minutes later the light comes back on. then goes off. then back on... when it turns on it stays on for quite a while. Sound like a fuel pump issue to you? Bike doesn't miss a beat when I'm riding. Am I riding on borrowed time with the pump?

thanks
__________________
frogwash
Reply With Quote
  #2  
Old 09-20-2011, 06:28 PM
dh2683's Avatar
dh2683 dh2683 is offline
CLUB MEMBER
Join Date: Aug 2008
Location: North East Ohio
Posts: 1,166
Default

Have you tried to pull a error code off the bike?Directions to check for error codes can be found in your bikes service manual.
__________________


2005 Road King Classic (Gone)
2014 Street Glide Special Mysterious Red Sunglo
Reply With Quote
  #3  
Old 09-20-2011, 06:56 PM
SpiderPig's Avatar
SpiderPig SpiderPig is offline
Outstanding HDF Member
Join Date: Jan 2008
Location: Illinois
Posts: 2,207
Default

What you are experiencing is a historic code that is reappearing. As has already been stated, check the manual to see how to retrieve the code and see what it is. I am not sure how to get the code from your year and model. Someone else may be able to chime in.
__________________
http://i720.photobucket.com/albums/ww207/Col_Steege/CameraPictures144.jpg
2010 Limited Catless Headpipe, V&H M.O's, K&N HiFlow A/C Kit,Vied's and SE Compensator
2006 Ultra 103" Kit/PC III, SE HTCC Heads, Flat Top pistons, Andrews 54g, Rinehart True Duals
93 Softail Custom, V&H BigShots
Illinois Patriot Guard Rider
Reply With Quote
  #4  
Old 09-21-2011, 09:33 AM
swamper swamper is offline
Hang Around
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Default

I have a 2006 Ultra Classic had same problem with engine light coming on. Got instructions for getting diagnostic codes off this forum an found problem an fixed it. It ain't hard to do. My problem was spark plug wires. Good Luck.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-26-2011, 05:06 PM
Fat Mike's Avatar
Fat Mike Fat Mike is offline
One Of The Regulars
Join Date: Oct 2010
Location: North Ga.
Posts: 184
Default

I have a 2010 Electra Glide Classic... My Check engine light came on one day, so I pulled over and shut it down. Restarted it and it was off. Road a few miles and it would re-appear! A few days later, I was riding with some friends and they noticed my brake light was on. I had the brake light switch (rear) replaced, and it never came on again. Oh yeah, my cruise control stopped working because of that too. All is good now. It sounds like my ECM would recycle and it would reset and the light would come back on. As far as an error code, never looked for it. Just fixed the switch so I had a brake light to keep the fuzz off my butt...
Reply With Quote
  #6  
Old 09-26-2011, 08:14 PM
RoadRunner13 RoadRunner13 is offline
New Member
Join Date: Aug 2007
Location: Cheyenne, WY
Posts: 8
Default

I had the same problem with my 2006 Ultra. Both sparkplugs were replaced and that solved the problem. Good Luck.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-27-2011, 09:01 AM
im im is offline
Outstanding HDF Member
Join Date: Feb 2007
Location:
Posts: 2,455
Default

Quote:
Originally Posted by frogwash View Post
'99 road King... Stock engine, stock electronics (except power Commander), Stock EFI, True Duals Exhaust... nothing fancy. Turn the ignition on... wait for fuel pump to stop, engine (fuel pump light) light goes out, start engine. Start riding and a couple minutes later the light comes back on. then goes off. then back on... when it turns on it stays on for quite a while. Sound like a fuel pump issue to you? Bike doesn't miss a beat when I'm riding. Am I riding on borrowed time with the pump?

thanks
99 road king.. M & M fuel injection, light off and on would likely be historical code(old code) as mentioned before..use service book to retrieve code(no special tools)..disconnect both battery cables to clear code and then monitor for return of light...any bad start could cause code...i believe the code is read on yours by powering bike up 3 times (fuel pump primes) but not starting and then on fourth time you get rapid flashing then very slow flash(count) then when all done it will rapid flash after each code...does not sound like fuel pump issue..i believe your power commander requires a 100% compliant crank sensor ? if it is just a bit off(bad start) you will get a code...if bike runs great, then just read code..could just be a loose wire, bad contact or bad start.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-28-2011, 12:51 PM
JONNIEROCK's Avatar
JONNIEROCK JONNIEROCK is offline
Senior Rider
Join Date: Oct 2009
Location: Wisconsin
Posts: 332
Default

Quote:
Originally Posted by RoadRunner13 View Post
I had the same problem with my 2006 Ultra. Both sparkplugs were replaced and that solved the problem. Good Luck.

Same here, changed plugs. Good to go.
Jonnierock
__________________
You think you have problems, my first wife died, and my second one won't !!
Reply With Quote
  #9  
Old 10-05-2011, 08:01 PM
kbatrph kbatrph is offline
Hang Around
Join Date: Mar 2011
Location: Kalamazoo Michigan
Posts: 11
Default

i have a 2011 Heritage Classic. i've installed a Flash2Pass garage door opener and now every time i turn on my high beams, my engine light comes on. Any ideas anybody??? thanks
Reply With Quote
Old 10-05-2011, 08:01 PM
 
 
 
P
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2011 WideGlide Engine Management Light and Fuel Solenoid widerider96 Dyna Glide Models 5 09-02-2014 04:23 PM
Intermittent start issues need help Houston_t Touring Models 0 12-11-2012 03:45 PM
Check engine light/u1097 jrspringer06 Softail Models 0 10-26-2008 06:08 PM
Fuel Pump Noise JerrySC Dyna Glide Models 16 04-13-2007 12:06 PM
2004 EFI Heritiage Won't Start shineybike Softail Models 8 08-26-2005 11:13 PM


Tags
2006, check, commander, custom, davidson, engine, harley, ii, instructions, king, light, power, riding, road, stays


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Join HDForums

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 04:40 PM.


Internet Brands, Inc.