Manual Oil Pressure Gauge For M8's - Harley Davidson Forums

Go Back  Harley Davidson Forums > Harley Davidson Motorcycles > Milwaukee Eight (M8)
Reload this Page >

Manual Oil Pressure Gauge For M8's

Milwaukee Eight (M8) 2017 and up M8 Air and Liquid Cooled discussion

Manual Oil Pressure Gauge For M8's

  #1  
Old 06-17-2017, 09:26 PM
ghostrunner's Avatar
ghostrunner
ghostrunner is offline
Supporter
Thread Starter
Join Date: Jul 2013
Location: Joplin, mo
Posts: 851
Thanked 92 Times in 71 Posts
Default Manual Oil Pressure Gauge For M8's

Has anyone come out with a manual oil pressure gauge kit for the M8's yet? You'd think someone would jump on this cause the factory sure seems to think we don't need one. Next thing the MOCO will do away with is the gas gauge. Just an idiot light saying you just ran out of gas and start walking.
 
The Following User Says Thank You to ghostrunner For This Useful Post:
stixvrad (06-17-2017)
  #2  
Old 06-18-2017, 09:03 AM
Sam D.'s Avatar
Sam D.
Sam D. is offline
Club Member
Join Date: Jan 2010
Location: Dayton, Ohio
Posts: 660
Thanked 33 Times in 29 Posts
Default

I've been running a Google Search every week waiting for an Aftermarket company to offer one... I'm with you, would've thought they'd be available by now,,, especially since the MoCo deleted the Numerical readout to say "OK"
 

Last edited by Sam D.; 06-18-2017 at 09:05 AM.
  #3  
Old 06-18-2017, 09:08 AM
PDB17UltraRG's Avatar
PDB17UltraRG
PDB17UltraRG is offline
Elite HDF Member
Join Date: Nov 2016
Location: Stuart, Fl
Posts: 4,690
Thanked 520 Times in 501 Posts
Default

Same there would buy one my self would also like to see a Temp gauge don't like the stuff out there now.
 
  #4  
Old 06-18-2017, 09:14 AM
Sam D.'s Avatar
Sam D.
Sam D. is offline
Club Member
Join Date: Jan 2010
Location: Dayton, Ohio
Posts: 660
Thanked 33 Times in 29 Posts
Default

Originally Posted by PDB17UltraRG View Post
Same there would buy one my self would also like to see a Temp gauge don't like the stuff out there now.
On my 2013, I bought the Optional In Fairing Oil Temp gauge that ran off a sending unit on the pan, because the HD LCD Dipstick leaked after riding 123 miles in the rain... I do have the newer HD LCD for the M8's only because I picked it up for $103 instead of the $149...so far so good. I keep the stock oil dipstick in the bag to switch out if needed... JES Custom Accents has a analog Oil Temp Dipstick Gauge for the 2017's for $135
 

Last edited by Sam D.; 06-18-2017 at 09:19 AM.
  #5  
Old 06-18-2017, 12:09 PM
GTK's Avatar
GTK
GTK is offline
Ultimate HDF Member
Join Date: Feb 2006
Location: South Florida
Posts: 6,319
Thanked 371 Times in 300 Posts
Default

Ever wonder why Moco deleted the oil pressure read out on the M8's. It sure wasn't to save money or because the owners were confused by a oil pressure reading as some of our well informed forum members have suggested.
 
  #6  
Old 06-18-2017, 02:35 PM
smitty901's Avatar
smitty901
smitty901 is offline
Extreme HDF Member
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 11,849
Thanked 1,011 Times in 704 Posts
Default

Really is no need for one. But adding one is simple . The port for the gauge is easy to get at. You could even install a Tee and have both.
 
  #7  
Old 06-18-2017, 03:57 PM
FurryOne's Avatar
FurryOne
FurryOne is offline
Club Member
Join Date: Jun 2013
Location: Rome, NY
Posts: 764
Thanked 60 Times in 49 Posts
Default

Here's the location on the M8.
 
Attached Thumbnails Manual Oil Pressure Gauge For M8's-oilpressureswitch.jpg  
The Following 3 Users Say Thank You to FurryOne For This Useful Post:
Bigiron (06-19-2017), JTBarrett (08-29-2017), roadglider05 (08-26-2017)
  #8  
Old 06-18-2017, 06:23 PM
Sam D.'s Avatar
Sam D.
Sam D. is offline
Club Member
Join Date: Jan 2010
Location: Dayton, Ohio
Posts: 660
Thanked 33 Times in 29 Posts
Default

Originally Posted by smitty901 View Post
But adding one is simple . The port for the gauge is easy to get at. You could even install a Tee and have both.
Supposedly the M8 sending unit is different thread than the Twin Cams had,,, so those Tee's won't work, plus the rocker boxes are different too... so now what?
 

Last edited by Sam D.; 06-18-2017 at 06:26 PM.
  #9  
Old 06-18-2017, 07:21 PM
lp's Avatar
lp
lp is offline
Ultimate HDF Member
Join Date: Jan 2006
Location: Charleston, SC
Posts: 8,942
Thanked 783 Times in 522 Posts
Default

Originally Posted by Sam D. View Post
Supposedly the M8 sending unit is different thread than the Twin Cams had,,, so those Tee's won't work, plus the rocker boxes are different too... so now what?
I'm sure someone could come up with a bushing/adapter to make up the difference.

What has never been answered is if you were actually able to thread in a TC sensor would the ECM/Radio display the pressure...
 
The Following User Says Thank You to lp For This Useful Post:
Macrunner (06-19-2017)
  #10  
Old 06-18-2017, 07:28 PM
smitty901's Avatar
smitty901
smitty901 is offline
Extreme HDF Member
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 11,849
Thanked 1,011 Times in 704 Posts
Default

Harley did not invent a new thread to stop you from putting a oil gauge in. They put a test gauge in that spot to test it when the senor fails. Watched them do it on mine. May not have time this week. I will pull my sensor and find out that thread it has.
 
The Following User Says Thank You to smitty901 For This Useful Post:
Macrunner (06-19-2017)

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Manual Oil Pressure Gauge For M8's


Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: