Notices
Milwaukee Eight (M8) 2017 and up M8 Air and Liquid Cooled discussion

Transmission Primary Lube Migration

 
  #1  
Old 04-30-2019, 05:35 PM
plongson's Avatar
plongson
plongson is offline
Club Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2008
Location: Southern Utah, USA
Posts: 920
Received 150 Likes on 71 Posts
Default Transmission Primary Lube Migration

What a bummer...Our brand new 2019 CVO Limited has the lube transfer issue. I just did the first 1000 mile service (at 1542 miles...) and the transmission only had 8 ounces where the Primary had 45 oz. Not an exact amount of transfer, but the primary shouldn't be in the oil producing business. Called the dealer service dept and they said to call HD customer service...HD customer service said to take it back to the dealer...Typical freaking circle jerk. Dealer service says the MoCo just drills the primary case and installs a vent to break the vacuum from the transmission.

Sure seems like someone would have caught this issue during pre-run trials in three years of M8 production. I can see this not an issue that will be resolved in short order, probably dragging out for months.
 
The following users liked this post:
Nomadmax (05-01-2019)
  #2  
Old 04-30-2019, 05:44 PM
Ert
Ert is offline
New Member
Join Date: Aug 2017
Location: Germany
Posts: 89
Received 31 Likes on 13 Posts
Default

Congrats for the 100th thread for the same issue!!!!
 
The following 3 users liked this post by Ert:
BrandonSmith (05-01-2019), Greg Di (04-30-2019), rubberfrog (04-30-2019)
  #3  
Old 04-30-2019, 06:51 PM
plongson's Avatar
plongson
plongson is offline
Club Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2008
Location: Southern Utah, USA
Posts: 920
Received 150 Likes on 71 Posts
Default

Well thanks you ERT for reminding me! I'm sure glad you have my back...it's a scary internet out there...
Oh, sorry for my bad German.
 
  #4  
Old 04-30-2019, 07:02 PM
Redrodyankneck's Avatar
Redrodyankneck
Redrodyankneck is offline
Road Captain
Join Date: Mar 2016
Location: IBX
Posts: 667
Likes: 0
Received 164 Likes on 116 Posts
Default

My 2019 doing it too. My 2017 did not transfer on ounce in 20,000 miles. I was proactive with the 2019 and had the dealer record the trans fluid before I took delivery. Now when 1,000 mile service is done this week the transfer will be documented. Tech said the HD primary vent kit can now be installed by shop techs and not special techs sent by MOCO.
I've been reading about this for 2 years and figured I got lucky with my 2017 and was hoping for the same with my 2019.
 
  #5  
Old 04-30-2019, 07:37 PM
SWThomas's Avatar
SWThomas
SWThomas is offline
Outstanding HDF Member
Join Date: Oct 2014
Location: Camp Lejeune, NC
Posts: 2,884
Received 680 Likes on 437 Posts
Default

That straight up sucks. More reason for me to keep my 2017. The fluid levels stay the same from change to change.
 
  #6  
Old 04-30-2019, 07:43 PM
mjwebb's Avatar
mjwebb
mjwebb is online now
Ultimate HDF Member
Join Date: Jan 2008
Location: State of Confusion
Posts: 5,590
Received 1,927 Likes on 1,325 Posts
Default

Originally Posted by plongson View Post
Well thanks you ERT for reminding me! I'm sure glad you have my back...it's a scary internet out there...
Oh, sorry for my bad German.
I got this
 
The following 2 users liked this post by mjwebb:
103Eagle (04-30-2019), Mattbastard (05-02-2019)
  #7  
Old 04-30-2019, 07:54 PM
tbob's Avatar
tbob
tbob is offline
Outstanding HDF Member
Join Date: Oct 2009
Location: Smalltown,USA
Posts: 2,790
Received 667 Likes on 456 Posts
Default

It sucks having to have to deal with that on a $45,000 dollar bike or a $28,000 bike. Trust me HD wouldn't care if it was a $80,000 bike. Hope it all works out and if you are legally protected in your state
be prepared to sue them. That's all they understand. So far I'm on my second one with no issue yet,but I do check more than any models before.
 
  #8  
Old 04-30-2019, 08:18 PM
Nomadmax's Avatar
Nomadmax
Nomadmax is offline
Extreme HDF Member
Join Date: Aug 2011
Location: SW Ohio, On the bank of Big Twin Creek
Posts: 10,062
Received 2,791 Likes on 1,593 Posts
Default

Where's our local kool aid drinker (code for FIGJAM) who always claims one million miles of M8 testing that didn't catch what numerous customers have found in less than a thousand ???? On the THIRD model year no less.

Shameful
 
The following users liked this post:
[email protected] (05-09-2019)
  #9  
Old 04-30-2019, 08:23 PM
robbie52's Avatar
robbie52
robbie52 is offline
Road Warrior
Join Date: Sep 2007
Location: Augusta, GA
Posts: 1,716
Received 39 Likes on 36 Posts
Default

Probably voided your drivetrain warranty by exceeding the 1000 mile service interval by 50%.
 
The following users liked this post:
Nomadmax (05-01-2019)
  #10  
Old 05-01-2019, 12:58 PM
hattitude's Avatar
hattitude
hattitude is online now
Elite HDF Member
Join Date: Sep 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 3,953
Received 906 Likes on 639 Posts
Default

Originally Posted by plongson View Post
What a bummer...Our brand new 2019 CVO Limited has the lube transfer issue.

Sure seems like someone would have caught this issue during pre-run trials in three years of M8 production. I can see this not an issue that will be resolved in short order, probably dragging out for months.
One can only hope.... as you mentioned, the MoCo has known about this for 3 years and the MoCo still does not have a 100% fix for this yet....

The only fix I've heard about that has worked all the time, is the aftermarket, fat clutch rod......

I hope they get you up and running in no time....
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: