Notices
Dyna Glide Models Super Glide, Super Glide Sport, Super Glide Custom, FXR Super Glide, Dyna Glide Convertible, Super Glide T-Sport, Dyna Glide Police, Dyna Switchback, Low Rider, Street Bob, Fat Bob and Wide Glide.

Strange noise recently

 
  #11  
Old 06-12-2019, 02:03 PM
RIPSAW's Avatar
RIPSAW
RIPSAW is offline
Extreme HDF Member
Join Date: Mar 2010
Location: Bates Motel, Fairville U.S.A.
Posts: 19,870
Received 720 Likes on 619 Posts
Default

The cross bolt at the front of the fuel tank? Mine has got loose. I also hear a noise when the forks drop out. A light clack. I have 50K and my slider bushing just may be worn. Has done it for a long while now.
 

Last edited by RIPSAW; 06-12-2019 at 02:05 PM.
  #12  
Old 06-12-2019, 08:41 PM
brownie4412's Avatar
brownie4412
brownie4412 is offline
Road Master
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Location: West of nowhere
Posts: 764
Received 115 Likes on 95 Posts
Default


looking at the front head pipe and noticing that it’s really no where near touching the frame (like so many other have indicated when their front mounts failed) I assumed mine wasn’t sagging. What I didn’t take into consideration is my exhaust doesn’t have heat shields. Long story short my front mount is destroyed. I ordered a new one and had it expedited, it should be here Friday. I hope this solves it.
 
The following users liked this post:
Graham UK (06-13-2019)
  #13  
Old 06-13-2019, 04:58 AM
brownie4412's Avatar
brownie4412
brownie4412 is offline
Road Master
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Location: West of nowhere
Posts: 764
Received 115 Likes on 95 Posts
Default

Originally Posted by RIPSAW View Post
The cross bolt at the front of the fuel tank? Mine has got loose. I also hear a noise when the forks drop out. A light clack. I have 50K and my slider bushing just may be worn. Has done it for a long while now.
Yeah when I first bought my bike a tank lift was the first mod I did. I couldn't keep that tank bolt tight. Plus my fuel gauge reading was always dicked up. Thankfully I only left it on for maybe a week lol



I digress....
 
  #14  
Old 06-15-2019, 04:27 PM
brownie4412's Avatar
brownie4412
brownie4412 is offline
Road Master
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Location: West of nowhere
Posts: 764
Received 115 Likes on 95 Posts
Default



here’s what the old one looks like. Is it that bad? This is my first time dealing with one of these.
 
  #15  
Old 06-17-2019, 12:01 PM
Jay Guild's Avatar
Jay Guild
Jay Guild is offline
Elite HDF Member
Join Date: Jun 2013
Location: Iowa
Posts: 3,922
Received 354 Likes on 292 Posts
Default

Originally Posted by brownie4412 View Post


here’s what the old one looks like. Is it that bad? This is my first time dealing with one of these.
It's hard to tell without the weight of the engine on it how much it sags, but at does look like the rubber is separating at the joints. I don't really see any wear on the top contact point though.
 
  #16  
Old 06-17-2019, 12:30 PM
Nomadmax's Avatar
Nomadmax
Nomadmax is offline
Extreme HDF Member
Join Date: Aug 2011
Location: SW Ohio, On the bank of Big Twin Creek
Posts: 10,029
Received 2,761 Likes on 1,580 Posts
Default

Originally Posted by brownie4412 View Post
Over the past month or so i've been hearing this strange scraping metal on metal sound when going over speed bumps, potholes, pretty much any kind of transition. I went around and torque checked every bolt i could see and nothing seems loose. I'm pretty confident it still has the original motor mounts but to my eyes (at least the front one) isn't sagging at all. Could that be it? I've heard guys talk about excessive vibration and death wobble from bad mounts, but i'm not experiencing either of those. Any other ideas or things I need to look at?
Check to see if your Dyna has a "fin" on the bottom of RS frame rail. If it does, feel the bottom of it and see if it has any evidence of dragging.
 
  #17  
Old 06-18-2019, 04:54 PM
brownie4412's Avatar
brownie4412
brownie4412 is offline
Road Master
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Location: West of nowhere
Posts: 764
Received 115 Likes on 95 Posts
Default

Originally Posted by Nomadmax View Post
Check to see if your Dyna has a "fin" on the bottom of RS frame rail. If it does, feel the bottom of it and see if it has any evidence of dragging.
I do have the fin. No evidence of scraping underneath though.
 
The following users liked this post:
Nomadmax (06-18-2019)
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: