Notices
Touring Models Road King, Road King Custom, Road King Classic, Road Glide, Street Glide, Electra Glide, Electra Glide Classic, and Electra Glide Ultra Classic bikes.
Sponsored by:
Sponsored by:

18 Road King and the Tach Nazi

 
  #11  
Old 11-13-2018, 06:47 AM
lp's Avatar
lp
lp is online now
Ultimate HDF Member
Join Date: Jan 2006
Location: Charleston, SC
Posts: 9,374
Received 1,010 Likes on 656 Posts
Default

Originally Posted by Vonswanko View Post
I’m using a Power Vision mounted to my bars right now as the heads up tach and speedo

I know a couple people doing the same. Just bought a used PV without the license (not married to the bike) and mounted it to the bars with a clamp mount. Works great.

Dynojet is missing a potential market as they could come up with an OEM style gauge and wire it to use their guts... would be simple for them.
 

Last edited by lp; 11-13-2018 at 06:49 AM.
  #12  
Old 11-13-2018, 08:55 AM
Redlegvzv's Avatar
Redlegvzv
Redlegvzv is offline
Road Warrior
Join Date: May 2014
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 1,981
Received 259 Likes on 172 Posts
Default

Originally Posted by TheGrandPoohBah View Post
Tach in my HD Speedometer Unit works fine for me.
Yes. ^^^^^^^ This.
 
  #13  
Old 11-13-2018, 02:02 PM
6113_'s Avatar
6113_
6113_ is online now
Supporter
Join Date: Sep 2017
Location: 36.427548 & -86.804720 or thereabout
Posts: 2,398
Received 1,100 Likes on 592 Posts
Default

here's a link to an old thread here on the forum that is related to this tach thing

https://www.hdforums.com/forum/dyna-...ml#post9818712

Speedhut says that if HD uses the J1979 protocol then their tach should work by plugging into the can-bus. If I'm reading the thread above correctly, or that post pertaining to J1979 and ODB then there should be a 12v signal coming out of the can-bus port and it should be able to send info to the tach

but Max says it didn't work for him at least at the handlebar.

I'm not adding anything to the conversation, just observations
 
  #14  
Old 11-13-2018, 02:08 PM
TriGeezer's Avatar
TriGeezer
TriGeezer is online now
Supporter
Join Date: May 2012
Location: Carlsbad, CA
Posts: 13,463
Received 3,302 Likes on 1,872 Posts
Default

A digital tach is useless. Unless you are going at a steady speed, and want to know the steady engine speed.

I put the HD speedometer with the integrated small analog tach in my ‘17 Road King. That was a big improvement.
 
  #15  
Old 11-14-2018, 08:00 AM
foxtrapper
foxtrapper is offline
Outstanding HDF Member
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 2,835
Received 243 Likes on 181 Posts
Default

Originally Posted by Ex-Leftcoaster View Post
If you want something less permanent, you could always use an app called RPMitUp. It's a phone app used with a WiFi ODB/OBD II scanner plugged into the bike. Use the app as a tach, tach and speedo, as well as other data like engine temp, gear indicator, etc. Just mount your phone on the bars and you're set.
If the bike uses the same port as a car (don't personally know), that could be a dandy solution for the OP. Gives him the tach up high, as well a zillion other gauges to admire and fret over. Just get an old (cheap/free) android phone and mount it.
 
  #16  
Old 11-20-2018, 12:01 PM
Kacowboy's Avatar
Kacowboy
Kacowboy is offline
One Of The Regulars
Join Date: Jul 2014
Location: Not Virginia
Posts: 200
Received 14 Likes on 12 Posts
Default

You do know that the console wiring harness for a 2014 Road King Police is part number 69200124. Did you also know that the console wiring harness part number for a 2017 Road King is 69200124. So that tells me Speedo 70900260, harness 69200126, bracket 69200731 and tach 67000007 will move the speedo to the handlebars and the tac to the console. I was going to do that my self on my 2014 Road King but the wife got me a phone mount and I use the gauges on my Vance & Hines FP3.
 
  #17  
Old 11-20-2018, 02:50 PM
Schoolboy
Schoolboy is offline
New Member
Join Date: Oct 2017
Location: Fort Lupton, Colorado
Posts: 18
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

I didn't like the small display so I replaced the speedometer unit with this last year (Christmas present from my wife).

Combination Analog Speedometer/Tachometer MPH

Part Number 74774-11C

$314.95

I love the new unit with the tach. They should have this as standard OEM!

John
 
  #18  
Old 11-20-2018, 03:13 PM
TroutBum's Avatar
TroutBum
TroutBum is offline
Senior Rider
Join Date: Apr 2017
Location: San Jose, CA
Posts: 375
Received 57 Likes on 43 Posts
Default

You can get small digital tachs on amazon for under $25. Just wrap around the spark plug wire 5 or 6 times and mount the unit where you like.
Amazon Amazon
 
  #19  
Old 11-20-2018, 05:22 PM
Keithhu's Avatar
Keithhu
Keithhu is online now
Extreme HDF Member
Join Date: Sep 2009
Location: SE Michigan
Posts: 11,461
Received 878 Likes on 575 Posts
Default

Whatever. Really?
 
  #20  
Old 12-16-2018, 05:36 PM
riotron
riotron is offline
New Member
Join Date: Jan 2012
Location: woodbridge, va
Posts: 66
Received 20 Likes on 15 Posts
Default

billyo, please look at my update at: https://www.hdforums.com/forum/milwa...king-tach.html

I was able to get an 2018 Low Rider Tach to work on my 2017 Road King. It will probably take me a few more days to get the write up written - I'm color blind so basically I wired it up according to how it wires up to the 18 Low Rider speedometer.

Trying to find all of the threads I read before I tackled this and let everyone know that there is a HD solution....
 

Thread Tools
Search this Thread
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: