Go Back   Harley Davidson Forums > Harley Davidson Motorcycles > Evo Classic Models
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Evo Classic Models All Evo Models
Sponsored by: J&M Motorcycle Audio

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-14-2012, 09:44 AM
lawdog150 lawdog150 is offline
New Member
Join Date: Aug 2011
Location: Leitchfield, Ky
Posts: 7
Default Idles great but dies when you go to take off

I just got a 91 Electra Glide that had set for 2 years. Cleaned carb and started right up. Idles great and it will take gas but when you put it in gear and go to take off it dies. Have took carb apart several times can't find anything wrong and it does the same thing. This is above my pay grade I am lost need held.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-14-2012, 09:51 AM
jimsflh's Avatar
jimsflh jimsflh is offline
Outstanding HDF Member
Join Date: Aug 2008
Location: Michigan
Posts: 3,087
Default

Petcock screen clogged? Fuel line clogged?
When you say it will take gas, do you mean you can rev the **** out of it and it runs fine?
__________________
Ride Safe, Life is short enough!
Doc aka #1 Asshat 2011 FLHTK (Ultra Limited) 103" Stage 4, SE Heavy Breather, SE Race Tuner, D&D 2-1 exhuast. 106 hp, 108 ftlbs Trq.
90 XLH 883 Custom Stock (3800 Miles)
87 FLHTC- R.I.P HIt by a mini SUV.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-14-2012, 10:26 AM
Dr.Hess Dr.Hess is online now
Elite HDF Member
Join Date: Aug 2007
Location: NW AR
Posts: 3,516
Default

What carb does this have? If the fuel line/filter is OK, then I'd say your intermediate and/or main jet is clogged.
__________________
Dr.Hess
1986 FLHT: S&S carb, Andrews EV1
1987 XLH 883 Hugger (Wife's): MegaSquirt Fuel Injection
www.drhess.net
Reply With Quote
  #4  
Old 12-14-2012, 11:02 AM
lawdog150 lawdog150 is offline
New Member
Join Date: Aug 2011
Location: Leitchfield, Ky
Posts: 7
Default

It has cv-40 carb. It will rev up and run fine but when you start to take off it dies. Took inline filter off still the same.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-14-2012, 11:16 AM
miacycles's Avatar
miacycles miacycles is offline
Elite HDF Member
Join Date: Sep 2007
Location: Bluffton, South Carolina
Posts: 4,449
Default

Two things to check right off, if you have no vacuum leaks. First check the accelerator pump. When you twist the throttle there should be some fuel squirting into the carbs venturi. Secondly there is a little silver needle jet that sticks up into the venturi and the needle sticks into it. This piece has to be put in right or you can have the troubles you describe. One end has a radius on the inside and the other is square. The radiused end needs to be up so that the needle goes into that.
A few other possibilities: low float level, torn diaphragm on the slide, sticky slide, or carb still dirty or improperly assembled. Hope this helps.
John
__________________
Marines may guard the gates of heaven
A job they may do well !!
But it takes the 82nd Airborne
To guard the gates of hell !!

If you find yourself in a fair fight
Your tactics suck !!!!!!!
Reply With Quote
  #6  
Old 12-14-2012, 03:30 PM
j1mmy's Avatar
j1mmy j1mmy is offline
Elite HDF Member
Join Date: Dec 2009
Location: navarre ohio
Posts: 4,591
Default

when i was cleaning carbs almost daily at a shop, i still had to go back and reclean one 2-3 times sometimes. there are ports and passages built in to the carb body. some are only big enough to stick a single strand from a wire in to get clean.. the jets are only a small part of cleaning the carb.. plus everything mentioned above could be the problem.. a lot of people will clean the carb, but leave the metering needle dirty.. just some suggestions.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-14-2012, 07:16 PM
machinehed machinehed is offline
Road Master
Join Date: Oct 2011
Location: Carlsbad Springs Ontario
Posts: 853
Default

Its probably carb. related but as dumb as this sounds ... have you rolled the bike in neutral to see if the brakes are stuck or something that is preventing the bike from moving .?
If all is well , try reving the motor past idle rpm and hold the brakes on to see if it dies under load as you describe.
Be carefull and let us know what you find.
Reply With Quote
Old 12-14-2012, 07:16 PM
 
 
 
P
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installed CVP Premium Carb Kit Bike still runs like hell GimmeAHammer Sportster Models 9 05-19-2014 04:46 PM
Popping when twist throttle sj032885 Ironhead 4 04-03-2014 09:41 AM
Help lumpster1961 Sportster Models 2 04-28-2013 03:46 PM
93 Softail back fires on dec. and cold blooded 09dirtjumper New Members Area 7 04-17-2013 07:43 PM
Motor Sounds Good & Then Dies jkauffman86 Evo Classic Models 14 08-25-2012 12:18 PM



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Join HDForums

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 03:01 PM.


Internet Brands, Inc.