07 Wide Glide battery connection? - Harley Davidson Forums



Electrical/Lighting/Alarm Having electrical problems? Discussion on everything electrical and lighting systems.

07 Wide Glide battery connection?

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-19-2017, 05:16 PM
Repoman0326 Repoman0326 is offline
New Member
Thread Starter
Join Date: May 2017
Location: Bonney Lake, WA
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 07 Wide Glide battery connection?

Was out riding on my first long ride after buying a new battery. After a couple hours my bike starting bogging down when I gave it throttle. Parked it and the next day it kept doing it and sometimes died. Always started up and idled fine. Figured it was bad fuel so I drained the tank and filled with new fuel. Went to start it and smoke was coming from the positive terminal on the battery. When I looked closer the terminal was melted and in bad shape. I changed out the battery and rode it to the gas station to fill it all the way up. It rode just fine there. After I started it back up and was bogging again for a few minutes but went away and was fine again. I rode it home and it did it one more time shortly. I went in and made sure to tighten the connection and make sure it wasn't smoking and melting. I did make sure there was no sparks on the negative when I was hooking it up, which I was told is a sign of there is a short somewhere. Anybody have any input? Is it possible that my bike is "shaking" the connection loose on the positive terminal?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-19-2017, 08:37 PM
Repoman0326 Repoman0326 is offline
New Member
Thread Starter
Join Date: May 2017
Location: Bonney Lake, WA
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So instead of bailing on this post to save face, ill put my simple fix on here in case anybody else has an airhead moment like me.

I didn't put the spacers on the battery terminal for the side mount. I put them on and just rode for about a half hour with no issues.
Reply With Quote
 
 
 
P
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
not good...melted battery! SwarleyManson62 Dyna Glide Models 10 12-22-2015 03:45 AM
Battery replaced - still acting up, a few questions eXo Sportster Models 3 11-20-2015 07:20 PM
Electrical problem storm Petrel General Harley Davidson Chat 8 10-19-2014 05:50 PM
Help! Battery cable melted' bike won't start scottystreetbob Ignition/Tuner/ECM/Fuel Injection 3 09-26-2014 07:11 AM
Jump Starting a Dead Battery HDF Tech Electrical/Lighting/Alarm 0 06-25-2005 01:26 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:51 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send