ape hanger install - Harley Davidson Forums



Dyna Glide Models Super Glide, Super Glide Sport, Super Glide Custom, FXR Super Glide, Dyna Glide Convertible, Super Glide T-Sport, Dyna Glide Police, Dyna Switchback, Low Rider, Street Bob, Fat Bob and Wide Glide.
Sponsored by: Phat Performance's

ape hanger install

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-05-2010, 12:34 AM
Soldier Soldier is offline
New Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Oklahoma
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ape hanger install

are they real hard to do? I am not all that enclined but i have a brother in law that can work on cars that may be able to give me a hand. I just dont want to get to far over my head
Reply With Quote
  #2  
Old 03-05-2010, 12:39 AM
archergodwin's Avatar
archergodwin archergodwin is offline
Elite HDF Member
Join Date: Sep 2008
Location: Northwest
Posts: 3,609
Thanked 25 Times in 20 Posts
Default

Depends on how you want to do your install... things such as internal wiring add complexity to the mix. Do your homework about the parts you'll need, and then think about how much time it would take you to do it... then double that.

There is a bunch of help on the forum here if you hit a snag.

Biggest thing to think about if you're not inclined is the tools. Does the B-in-L have a good set of tools?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2010, 03:22 AM
carltex's Avatar
carltex carltex is offline
Road Warrior
Join Date: Jul 2006
Location: Allen, Texas
Posts: 1,641
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

One thing if you don't go over the mini ape height bars you don't have to lengthen the wires. There is enough excess under the tank to reach.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-05-2010, 06:33 AM
jss1975snow's Avatar
jss1975snow jss1975snow is offline
One Of The Regulars
Join Date: Jul 2009
Location: Delaware/Colorado
Posts: 233
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Its not that hard, I pulled ape install off without a hitch, and I was a rookie. Make sure you do your homework.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-05-2010, 07:47 AM
shimmon's Avatar
shimmon shimmon is offline
Outstanding HDF Member
Join Date: Mar 2008
Location: Southwest OHIO
Posts: 2,062
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

http://www.hdforums.com/forum/dyna-g...e-install.html

http://www.hdforums.com/forum/dyna-g...some-apes.html


check these links out. the second link has a bunch of other links to check out. it should be fairly easy if you take your time and what not!
Reply With Quote
  #6  
Old 03-05-2010, 09:55 AM
m i k e's Avatar
m i k e m i k e is offline
Ultimate HDF Member
Join Date: Mar 2008
Location: my house
Posts: 6,343
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do it
Reply With Quote
  #7  
Old 03-05-2010, 10:00 AM
SC-Longhair's Avatar
SC-Longhair SC-Longhair is offline
Club Member
Join Date: Feb 2008
Location: Passaic County, NJ
Posts: 11,473
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by carltex View Post
One thing if you don't go over the mini ape height bars you don't have to lengthen the wires. There is enough excess under the tank to reach.
If the OP doesn't go over the 'mini-apes height', then is he really installing apes as he inquired about.

The the OP: I'm no mechanic but swapping bars is not hard at all. It does take a little time to do. ~4-6hrs.

Run the wires internally. It'll look like crap if you just zip-tie them to the bars.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-05-2010, 11:55 AM
Soldier Soldier is offline
New Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Oklahoma
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I got a site from a post on here that has a kit that they say are already pre wired and set up. I think this may be the way I have to go.
Now I just have to figure out how I am going to get the clamp and risers on my lowrider (idiot lights)
Reply With Quote
  #9  
Old 03-05-2010, 11:57 AM
SC-Longhair's Avatar
SC-Longhair SC-Longhair is offline
Club Member
Join Date: Feb 2008
Location: Passaic County, NJ
Posts: 11,473
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Soldier, I know Hill Country Custom Cycles on eBay sells prewired kits. I think the premium for that is too much. It's not hard pulling the wires yourself...for free.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-07-2010, 08:17 PM
ponch3640 ponch3640 is offline
Senior Rider
Join Date: Feb 2010
Location: Phenix City, Al
Posts: 378
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not that hard to to unless you have to change out wires and cables then its just alittle harder but still not bad
Reply With Quote
 
 
 
P
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Opinions on the Updated 2016 Softail Models perryross Softail Models 27 11-05-2015 05:38 AM
Hello jward015 New Members Area 15 07-27-2015 12:21 AM
Am I logged in... splattttttt Forum Issues 2 10-20-2014 12:42 PM
Can you put a dyna engine in a softail frame? mfp82393 Custom Models 9 04-08-2008 07:54 AM


Tags
2007, ape, apes, bars, custom, glide, handle, hanger, hangers, harley, installing, internal, low, prewired, rider, super

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:06 AM.