tail light question... - Harley Davidson Forums



Softail Models Standard, Custom, Night Train, Deuce, Springer, Heritage, Fatboy, Deluxe, Rocker and Cross Bones.

tail light question...

Reply
 
 
 
P
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-19-2008, 11:06 PM
jmsoftail94 jmsoftail94 is offline
New Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default tail light question...

Stupid question but, need some help. I have a 94 FXSTC and it seems like the tail light isn't lit up as a running light. The brake light works fine but has no light on it when the ignition switch is turned on. Didn't start the bike, so does the bike have to be running? Is it a 2 position bulb and that function burned out? Any insight would be greatly appreciated!! Oh yeah, front turnsignals/running lights work fine, along with headlamp.
Thanks!!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-19-2008, 11:17 PM
Cheesecake's Avatar
Cheesecake Cheesecake is offline
Outstanding HDF Member
Join Date: May 2008
Location: Houston, Texas
Posts: 2,159
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I would replace the bulb...
when you turn on the ignition the taillight should illuminate...
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2008, 11:19 PM
Bowtieman31's Avatar
Bowtieman31 Bowtieman31 is offline
Road Master
Join Date: May 2007
Location: Galt, CA
Posts: 1,243
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is a dual element bulb. One element is burned out. Change the bulb.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-19-2008, 11:22 PM
jmsoftail94 jmsoftail94 is offline
New Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thats the response I was hoping for and thats what I originally thought, just wanted some reassurance! Will do that tomorrow...
Reply With Quote
  #5  
Old 11-20-2008, 07:35 AM
In Memoriam Citoriplus's Avatar
In Memoriam Citoriplus In Memoriam Citoriplus is offline
May our Moderator Rest in Peace
Join Date: Sep 2006
Location: Rochester, NY
Posts: 11,387
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

ALWAYS check the bulb first. On bikes, especially on any bike that vibrate as much as an unbalanced EVO or older bike does. When the bulb is on, the element heats up (that's what makes it light up) and gets soft. The vibrations from the engine and pot holes in the street eventually shakes the bulb until the element breaks.
It WILL happen again, maybe not to the tail light, but its going to happen so always check the obvious first.
In the case of a tail or turn/run light not coming on when it should, 99.9% of the time its going to be the bulb.
Also get some dielectric grease from the local auto parts store when you get the bulb (BTW its an 1157 bulb your looking for) and put a thin coating on the bulbs metal base and inside the socket itself. That will keep any moisture that does manage to get in from attacking the metal parts and causing more serious (and expensive)problems later. If things look a little corroded see if you can find some jewlery or circuit cleaner (I like to use Tarn-X and a Q-tip) and get ANY corrosion out first.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-20-2008, 03:43 PM
mjmangus mjmangus is offline
Senior Rider
Join Date: May 2008
Location: High Desert of So Cal
Posts: 442
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You'll want to grab a couple of spares while you're at it. My son has a 94 FXSTC and it tends to go through these. You might also want to double check the mounting of the assembly. His has rattled off a few times.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-20-2008, 09:38 PM
jmsoftail94 jmsoftail94 is offline
New Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks, replaced it today. And yes, the housing has come loose and I tightened that up earlier in the week. I will check for any corrosion in the outlet, but nothing looked out of the ordinary when I took it apart. Thanks for all the advice!
Reply With Quote
  #8  
Old 08-08-2017, 02:55 PM
DallasK DallasK is offline
New Member
Join Date: Aug 2017
Location: Saskatoon
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks for the tips on this stuff.

Last edited by DallasK; 08-17-2017 at 12:20 PM. Reason: fixed
Reply With Quote
 
 
 
P
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
brake light issue m.westelaken Dyna Glide Models 2 08-10-2017 01:43 PM
Tail light not working Henway Sportster Models 4 06-19-2017 07:29 AM
Electra Glo Tail Light Wiring Brewser80 Touring Models 2 06-18-2017 05:48 PM
Tail light blinks on rev of engine Bigr2645 General Harley Davidson Chat 4 09-30-2016 06:57 PM
94 883 Tail & Brake Light not working when running 1994883 Sportster Models 2 07-15-2016 01:48 PM


Tags
08, 1991, 2011, brake, bulb, davidson, dyna, ford, fxstc, harley, light, motorcycle, replace, soft, tail

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:06 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: