Go Back  Harley Davidson Forums > Harley Davidson Motorcycles > Touring Models
Reload this Page >

ultra classic turns over...wont start!!

Notices
Touring Models Road King, Road King Custom, Road King Classic, Road Glide, Street Glide, Electra Glide, Electra Glide Classic, and Electra Glide Ultra Classic bikes.
Sponsored by:
Sponsored by:

ultra classic turns over...wont start!!

 
  #1  
Old 10-20-2011, 09:40 PM
thptrekki
thptrekki is offline
New Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2011
Location: san angelo,tx.
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ultra classic turns over...wont start!!

Need help !! Ultra was running fine..suddenly wont start..checked spark on plugs,all fuses fine,will start with starter fluid in air filter,(only until fluid gone)..any ideas b4 taking to stealership?
 
  #2  
Old 10-20-2011, 09:42 PM
mkguitar
mkguitar is offline
Extreme HDF Member
Join Date: Sep 2010
Location: Phoenix '53, '88, '09 Big Twins
Posts: 14,745
Thanked 332 Times in 281 Posts
Default

year?

2.) cranking with plugs pulled can blow the ignition system unless the plugs are ground to the motor- hope you did that

mike
 
  #3  
Old 10-20-2011, 09:47 PM
thptrekki
thptrekki is offline
New Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2011
Location: san angelo,tx.
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

....sorry man..2007 ultra classic
 
  #4  
Old 10-20-2011, 10:31 PM
RAP's Avatar
RAP
RAP is offline
Road Master
Join Date: Aug 2005
Location: IOWA
Posts: 1,043
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Sounds like it's not getting fuel...Check fuel pump.
 
  #5  
Old 10-20-2011, 10:38 PM
steelerdude1's Avatar
steelerdude1
steelerdude1 is offline
Elite HDF Member
Join Date: Oct 2010
Location: Johnstown, PA
Posts: 4,130
Thanked 152 Times in 127 Posts
Default

As you determined, its a fuel issue, I would start with checking/changing fuel filter and check or change the hoses inside the tank. Do you hear the fuel pump when you turn on the key?
 
  #6  
Old 10-20-2011, 11:32 PM
speakerfritz's Avatar
speakerfritz
speakerfritz is offline
Road Warrior
Join Date: Jun 2009
Location: NYC
Posts: 1,943
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

ditto on checking the fuel right at the tank connection
 
  #7  
Old 10-21-2011, 03:20 AM
Klinger's Avatar
Klinger
Klinger is offline
One Of The Regulars
Join Date: Mar 2008
Location: Queensland, Australia
Posts: 107
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If the battery does not have enough charge the motor will crank but not start with EFI models. I forget the full technical reason but it is related to needing enough charge to operate the various sensors required to make it run properly - and probably to prevent damage? It is reasonably common that there is enough charge to crank it and it all sounds OK ... but it ain't. Suggest check and/or re-charge or replace your battery and try again.
 
  #8  
Old 10-21-2011, 06:27 AM
stro1965's Avatar
stro1965
stro1965 is offline
Extreme HDF Member
Join Date: Feb 2007
Location: Bellevue, NE
Posts: 10,045
Thanked 189 Times in 123 Posts
Default

See if the line that runs from the quick disconnect is pressurized with fuel. The quick disconnect went bad on my '07 and had to be replaced.
 
  #9  
Old 10-21-2011, 08:17 AM
thptrekki
thptrekki is offline
New Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2011
Location: san angelo,tx.
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

great advice eveyone ..and yes i CAN hear the fuel pump operating as i hit the run button..everything seems normal...would anyproblem with the security system cause this?...
 
  #10  
Old 10-21-2011, 08:25 AM
ga.mason's Avatar
ga.mason
ga.mason is offline
One Of The Regulars
Join Date: Aug 2006
Location: Snellville, GA.
Posts: 237
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Same issue on my my o7 UC.Dealer replaced the filter and fuel line that is inside the tank. The line had a split in it and would not allow fuel pressure to get right to fire the injectors. $400.00 later all is good. It had probably been eroding for a while and it neede a new filter anyway. I was suprised at how much better it ran after the repair. good luck.
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: ultra classic turns over...wont start!!


Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: